KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. srpna, čtvrtek, svátek má: Petra


Telecí frikasé s citrusovou omáčkou

Kategorie: minutky, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept telecí frikasé s citrusovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g teleci kýty
   • 3 pomeranče
   • 3 grapefruity
   • 1 cibule
   • 1 řapík celeru
   • 2 lžíce oleje
   • 150 ml telecího vývaru
   • 1 lžíce zeleného pepře
   • 4 lžice zakysané krémovité smetany
   • několik lístků bazalky
Recept telecí frikasé s citrusovou omáčkou připravíme takto:
Pomeranče a grapefruity oloupeme a nakrájíme na plátky (šťávu zachytíme). Cibuli jemně posekáme. Celer očistíme, omyjeme a nakrájíme. Maso omyjeme, osušíme, nakrájíme nejprve na plátky, poté na nudličky. Na 1 lžíci rozehřátého oleje je prudce opečeme ze všech stran. Vyjmeme z pánve. Na 1 lžíci oleje osmahneme cibuli a celer. Zalijeme telecím vývarem a zachycenou šťávou z pomerančů a grapefruitů. Přidáme zelený pepř a asi 10 minut podusíme. Zahustíme zakysanou smetanou, podle potřeby i jíškou. Přidáme nudličky masa, plátky pomeranče a grapefruitu a 1- 2 minuty ohříváme. Pokrm podáváme ozdobený bazalkovými lístky.





telecí frikasé s citrusovou omáčkou, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!