KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. října, pondělí, svátek má: Teodor


Švestková povidla

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept švestková povidla potřebujeme tyto suroviny:

   • 3 kg vypeckovaných švestek
   • 1,3 kg pískového cukru
   • 2 dcl octa (8%)
Recept švestková povidla připravíme takto:
Švestky pokrájíme na menší kousky, zasypeme cukrem, zalijeme octem, dobře promícháme a necháme stát 24 hodin. Druhý den povaříme nejprve zprudka asi hodinu, pak zmírníme teplotu a necháme probublávat 2–3 hodiny (podle požadované hustoty). Ještě horká švestková povidla plníme do sklenic, uzavřeme, obrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bezinková povidla   Bezinková povidla II   Dýňová povidla   Jablková povidla   Přírodní švestková povidla   Staročeská švestková povidla   Švestková čokoláda   Švestková marmeláda   Trnková povidla   Třešňová povidla  


švestková povidla, recept, kompoty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!