Švestková omáčkaKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 500 g švestek • kopr • estragon • hlavička česneku • 2 lžíce mleté sladké papriky • 1 lžička pálivé mleté papriky • sůl Recept švestková omáčka připravíme takto: Omyté švestky vypeckujeme, podlijeme malým nožstvím vody a dusíme doměkka. Pak je propasírujeme, do vzniklé hmoty přidáme drobně nasekaný kopr a estragon, prolisovaný česnek, sladkou i pálivou papriku, osolíme a necháme přejít varem. Horké švestky dáme do sklenic, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 95°C. Podáváme k masům nebo i klobásám.
švestková omáčka, recept, hlavní jídla |
|