Švestková omáčka IIKategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídlaHodnocení receptu:   Na recept švestková omáčka potřebujeme tyto suroviny: • 150 g švestkových povidel • 40 g másla • 40 g mouky • červené suché víno • citron • sůl • bílý pepř • cukr • skořice • mletý zázvor • 1 lžíce rumu Recept švestková omáčka připravíme takto: Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku, zředíme ji vínem a našleháme do hladka. Přidáme povidla, kousek citronové kůry, kousek celé skořice a zázvor, omáčku dobře promícháme a povaříme. Citronovou kůru a skořici vyjmeme, přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř podle chuti a nakonec přimícháme rum. Podáváme k masům.
švestková omáčka ii, recept, hlavní jídla |
|