KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Svatební candát

Kategorie: speciality, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept svatební candát potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 candát
   • 100 g sádla
   • 50 g strouhanky
   • 5 dcl oleje
   • citrón
   • 2 lžíce citrónové šťávy
   • rajče
   • čerstvý salát
   • 2 kompotované višně
   • 5 krajíců chleba
   • sůl
Recept svatební candát připravíme takto:
Vykuchanou rybu necháme celou, pouze odstraníme oči. Hřbet několikrát nařízneme až k páteři, tlamu rozevřeme a zajistíme párátkem. Dobře osolíme a necháme hodinu v chladu. Pak candáta obalíme ve strouhance, ocas přitáhneme nití k hlavě, aby vytvořil oblouk a zvolna smažíme v takovém množství oleje, aby byla ryba do poloviny potopena. Nejdřív smažíme hřbetní, potom břišní část. Odstraníme nit a párátko z tlamy, do tlamy vložíme rajče, do očních důlků kompotované višně. Na mísu poskládáme salátové listy, pokapeme citrónovou šťávou, na ně položíme rybu, do hřbetních zářezů vložíme poloviny koleček citrónů a vše obložíme posolenými topinkami.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Svatební candát nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Candát s koprovou majonézou  


svatební candát, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!