Štika v bílé omáčceKategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvoryHodnocení receptu:   Na recept štika v bílé omáčce potřebujeme tyto suroviny: • 800 g štiky • 100 g kořenové zeleniny • 30 g hladké mouky • 20 g másla • 200 ml zakysané smetany • mletý pepř • mleté nové koření • petrželka • sůl Recept štika v bílé omáčce připravíme takto: Porce ryby vložíme na 5 minut do osolené horké vody, pak ji vyjmeme a necháme okapat. V litru vody uvaříme nadrobno nakrájenou zeleninu, protlačíme jí sítem zpět do vývaru, zahustíme jíškou, okořeníme a v omáčce rybu uvaříme. Nakonec omáčku zjemníme smetanou a ochutíme sekanou petrželkou.
štika v bílé omáčce, recept, hlavní jídla |
|