![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 19. ledna, úterý, svátek má: Doubravka ![]() • 1 l mléka • 600 g polohrubé mouky • 4 vejce • 2 lžíce moučkového cukru • 40 g čerstvého droždí • špetka soli • olej na smažení • na náplň: povidla + tvrdý tvaroh Recept staročeské lívance připravíme takto:
Trochu mléka ohřejeme, vmícháme cukr, přidáme rozdrobené droždí, přikryjeme a necháme vzejít. Zbylé mléko nalijeme do mísy, osolíme, přidáme celá vejce a metličkou rozšleháme. Pak přidáme kvásek, mouku, vypracujeme hladké těsto, přikryjeme utěrkou a necháme nakynout (45-60 minut). Z nakynutého těsta smažíme na pánvi potřené olejem lívance. Staročeské lívance podáváme namazané například povidly a posypané nastrouhaným tvarohem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeské lívance nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánové lívance Celerové lívance Cibulové lívance Čočkové lívance Jablečné lívance II Jablečné lívance (jablkové lívance) Lívance Lívance II Lívance III Lívance IV Lívance V Rýžové lívance II Staročeské palačinky s drůbežími játry Šunkové lívance staročeské lívance, recept, předkrmy |
|