KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. října, sobota, svátek má: Brigita


Staročeská jehla

Kategorie: speciality, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept staročeská jehla potřebujeme tyto suroviny:

   • 750 g vepřových jater
   • 250 g sušených švestek
   • 120 g slaniny
   • sůl
   • pepř
   • mletý zázvor
   • 80 g oleje
   • 50 g másla
Recept staročeská jehla připravíme takto:
Vepřová játra nakrájíme na plátky a napíchneme je na jehlu střídavě s odpeckovanými švestkami zabalenými do tenkých plátků slaniny. Špíz osolíme, opepříme, posypeme mletým zázvorem a opékáme na horkém oleji ze všech stran. Před koncem opékání přebytečný tuk slijeme, přidáme máslo a špíz ještě chvíli zvolna dusíme na másle s troškou oleje. Podáváme s bramborami nebo rýží a se zeleninovým salátem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská jehla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Zbojnická jehla  


staročeská jehla, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!