![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 husa • kmín • sůl Recept staročeská husa připravíme takto:
Husu očistíme a den předem dobře posolíme. Než ji dáme péci, posypeme ji kmínem. Na pekáč ji dáme zády nahoru a něčím podložíme, aby se nepřipekla a na ohni ji ovaříme z obou stran. Je-li tučná, sbíráme tuk ze šťávy opatrně sběračkou - sebraný tuk můžeme vyvařit na husí sádlo. Pak dáme husu do trouby a za stálého polévání ji pečeme. Je-li třeba, opět sbíráme z povrchu tuk. Když husa zčervená, obrátíme ji, propícháme na prsou, pod křídly a kolem stehen a pečeme dočervena. Pak slijeme z pekáče všechnu šťávu a husu necháme dopéci bez ní - bude mít křehkou a křupavou kůrku. Nejlépe chutná se zelím a houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Staročeská husa nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Hodovnická husa Husa po staročesku Husa s podpoušťkou Husarská pečeně Husarská roláda Martinská husa na česneku Nadívaná husa Nadívaná husa po polsku Pečená husa Pečená svatomartinská husa se švestkovou omáčkou Plněná husa II Staročeská čočka na kyselo Staročeská husa II Staročeská husa na zázvoru Staročeská husa s chlupatými knedlíky Staročeská pečená husa na česneku Staročeská pečená kachna Staročeská pečená kachna II Staročeská pochoutka v římském hrnci Staročeská pučálka sladká Staročeská pučálka slaná Staročeská roštěná Staročeská sekaná Staročeská vepřová kýta Svatomartinská husa s jablky Svatováclavská husa pečená s jablky staročeská husa, recept, hlavní jídla |
|