![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 19. ledna, úterý, svátek má: Doubravka ![]() • 800 g srnčího masa z kýty • 300 g lišek • 50 g rybízového želé • 100 ml červeného vína • 200 ml hovězího (nebo zvěřinového) vývaru • 200 ml šlehačky • arašídový olej • sůl • pepř • jemně nasekané koření na zvěřinu (jalovec • tymián • rozmarýn • majoránka) • zelená petrželka Recept srnčí ragú na rybízové smetaně připravíme takto:
Maso opečeme na arašídovém oleji, přidáme rybízové želé, podlijeme červeným vínem, přilijeme vývar a zlehka dusíme. Pak zjemníme kořením a smetanou. Lišky krátce fritujeme v oleji, ochutíme pepřem a petrželkou a přidáme k masu. Podáváme s bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí ragú na rybízové smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Jelení ragú s hříbky na červeném víně Srnčí džuveč Srnčí kýta s kuřecími játry Srnčí na divoko Srnčí plátky se žampiony Srnčí po lovecku v pomalém hrnci Srnčí řízky v pivním těstíčku Srnčí žebírka na smetaně Telecí ragú s cibulí Tuniské ragú Ukrajinské kachní ragú Vepřové ragú na pepři srnčí ragú na rybízové smetaně, recept, speciality |
|