KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. prosince, neděle, svátek má: Daniel


Srnčí pečeně

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí pečeně potřebujeme tyto suroviny:

   • srnčí hřbet
   • 150 g anglické slaniny nakrájené na tenké plátky
   • 150 g čerstvých hub
   • 150 g karotky
   • 150 g celeru
   • sůl
   • snítka tymiánu
   • snítka saturejky
   • několik zrnek celého pepře
   • několik zrnek jalovčinek
   • cca 150 ml červeného vína
   • 50 g kompotovaných jeřabin
   • 100 ml vývaru z bujónové kostky
   • citrón
   • 20 g škrobové moučky
   • 4 zralé pevné hrušky
   • pískový cukr
   • brusinkový džem
Recept srnčí pečeně připravíme takto:
Maso vykostíme, osolíme a vložíme jej do pekáče. Jeden plátek slaniny odložíme, zbylými plátky slaniny hřbet překryjeme, poklademe opláchnutými snítky bylinek, přidáme koření, kosti z hřbetu, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme 30 minut. Houby očistíme, nakrájíme. Zbylý plátek slaniny nakrájíme nadrobno. Zeleninu opláchneme a nakrájíme nadrobno. Pekáč odkryjeme, k masu přidáme houby, zeleninu, jeřabiny, podle potřeby dolijeme vínem nebo vývarem, pekáč přikryjeme a znovu pečeme asi 20 minut. Cukr zalijeme vodou a povaříme. Hrušky oloupeme, vykrájíme, vložíme do cukrového nálevu a krátce je podusíme. Měkké maso z pekáče vyjmeme a přikryjeme. Výpek s houbami a zeleninou protlačíme cedníkem nebo rozmixujeme, dolijeme vývarem, popř. zahustíme v trošce studeného vývaru promíchaného se škrobovou moučkou a krátce povaříme. Dosolíme, dochutíme cukrovým nálevem a citrónovou šťávou. Hřbet nakrájíme a upravíme na zahřátou mísu. Obložíme hruškami naplněnými brusinkovým nebo rybízovým džemem a plátky citrónu. Podáváme s houskovými knedlíky, noky nebo těstovinami. Omáčku servírujeme zvlášť.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bavorská sekaná pečeně   Bavorská vepřová pečeně   Cikánská hovězí pečeně   Cikánská pečeně s paprikovou náplní   Debrecínská svíčková pečeně   Divoká sekaná pečeně   Dušená skopová pečeně   Dušené srnčí maso   Hovězí pečeně   Hovězí pečeně na jalovci a pivu   Hovězí pečeně s cibulovou omáčkou   Hovězí pečeně s hříbky   Hovězí pečeně s kyselou omáčkou   Hovězí pečeně se žampiony   Hovězí svíčková pečeně v listovém těstě   Husarská pečeně   Kyperská jehněčí pečeně   Myslivecká roláda ze srnčího masa   Nakládané srnčí plátky   Opilá veprová pečeně   Pikantní srnčí játra   Plněná hovězí pečeně   Pražská hovězí pečeně   Rolovaná telecí pečeně   Sekaná pečeně   Sekaná pečeně plněná vejci   Sekaná telecí pečeně   Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland   Srnčí bifteky   Srnčí guláš   Srnčí guláš minutkový   Srnčí guláš se žampiony   Srnčí hřbet se žampiony   Srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou   Srnčí kýta na česneku   Srnčí kýta s červeným vínem   Srnčí na víně se sýrem   Srnčí perkelt   Srnčí po pytlácku   Srnčí ragú   Srnčí řízky Madeira   Srnčí řízky s česnekem   Svíčková pečeně s vínem   Štěpánská hovězí pečeně   Telecí pečeně na másle   Telecí pečeně s bešamelovou omáčkou   Telecí pečeně s ledvinkou v županu   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Uzená pečeně s hrachovou kaší   Velikonoční pečeně po švýcarsku  


srnčí pečeně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!