KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Srnčí kýta s červeným vínem

Kategorie: hlavní jídla, zvěřina

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept srnčí kýta s červeným vínem potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg srnčí kýty
   • 120 g slaniny
   • 150 g másla
   • 100 g cibule
   • celer
   • mrkev
   • petržel
   • 8 pepřů
   • 2 nová koření
   • tymián
   • bobkový list
   • kousek citronové kůry
   • 30 g másla
   • šťáva z 1/2 citronu
   • 150 ml červeného vína
   • 5 g cukru
   • sůl
   • trocha vývaru
Recept srnčí kýta s červeným vínem připravíme takto:
Srnčí kýtu zbavíme kostí a případných zbytků kůže, osolíme a protáhneme slaninou. Na pekáči usmažíme na másle celer nakrájený na plátky, mrkev a petržel, cibuli, přidáme pepř, nové koření, tymián, bobkový list, citronovou kůru. Na ni položíme kýtu slaninou dolu a pomalu pečeme. Při pečení dáváme pozor, aby se zelenina nepřipalovala, ale zůstala jen hnědá. Nejdříve kýtu podlijeme troškou vývaru a pak ji poléváme vypečenou šťávou. Když je maso měkké, vyndáme je ze zbylé šťávy, tu zaprášíme moukou, podusíme, podlijeme vývarem, přidáme víno, citronovou šťávu, trochu cukru, posolíme a povaříme. Prolisovanou omáčku lijeme na nakrájené srnčí.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Srnčí kýta s červeným vínem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Burgundská vepřová kýta   Dančí kýta na rozmarýnu   Dančí kýta po staročesku   Dušené srnčí maso   Hamburská vepřová kýta   Holandská kýta   Hovězí guláš s červenými fazolemi   Hovězí kýta na okurkách   Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím   Játra na roštu s portským vínem   Jehněčí guláš s červenými fazolemi a zeleninou   Jehněčí kýta s mrkví a bramborami   Jelení kýta se zeleninou a rozmarýnem   Kančí kýta na česneku   Kančí kýta po myslivecku   Kuřecí směs s červenými fazolkami   Kus-kus s červenými fazolemi   Kůzlečí kýta na česneku   Marinovaná jehněčí kýta   Myslivecká roláda ze srnčího masa   Nakládané srnčí plátky   Pečená jehněčí kýta   Pečená kachna s červeným zelím   Pečená nadívaná jehněčí kýta   Pikantní skopová kýta   Pikantní srnčí játra   Plněná telecí kýta   Skopová kýta na česneku   Skopová kýta na houbách   Skopová kýta na zelenině   Skopová kýta po anglicku   Skopová kýta s česnekem   Skopová kýta s rajčaty   Smažená kozí kýta   Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland   Srnčí bifteky   Srnčí guláš   Srnčí guláš minutkový   Srnčí guláš se žampiony   Srnčí hřbet se žampiony   Srnčí karbanátky s paprikovou omáčkou   Srnčí kýta na česneku   Srnčí na víně se sýrem   Srnčí pečeně   Srnčí perkelt   Srnčí po pytlácku   Srnčí ragú   Srnčí řízky Madeira   Srnčí řízky s česnekem   Staročeská vepřová kýta  


srnčí kýta s červeným vínem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!