KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 25. března, sobota, svátek má: Marian


Spišské pirohy

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept spišské pirohy potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g brambor
   • 1 vejce
   • 300-330 g hrubé mouky
   • 300 g švestkových povidel
   • 200 g másla
   • 130 g máku
   • 100 g moučkového cukru
   • sůl
Recept spišské pirohy připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a necháme vychladnout. Pak brambory prolisujeme nebo najemno umeleme, přidáme špetku soli, vejce, mouku a vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na rovnoměrné bochníky. Každý bochník vyválíme na tenčí plát, ze kterého vykrajujeme stejná kolečka, na ně uložíme povidla, těsto přeložíme a pořádně po okrajích přitlačíme, aby povidla nevytekla. Pirohy vložíme do mírně osolené vroucí vody a uvaříme (zlehka promícháme, aby se nepřipálily). Uvařené pirohy vyjmeme. Při podávání spišské pirohy posypeme mletým mákem smíchaným s cukrem a polijeme rozpuštěným máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Spišské pirohy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové pirohy s uzeným masem   Bramborové pirohy se zelím   Ruské pirohy   Salašské bryndzové pirohy   Spišské brambory  


spišské pirohy, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!