KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. srpna, neděle, svátek má: Bernard


Špecle s kysaným zelím a uzeným masem

Kategorie: hlavní jídla, uzeniny

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept špecle s kysaným zelím a uzeným masem potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g uzeného masa
   • 150 g anglické slaniny
   • 300 g kysaného zelí
   • 2 cibule
   • sůl
   • pepř
   • olej na vymazání zapékací misky
   • na špecle: 400 g hladké mouky + 4 vejce + 1 lžička soli + 12 lžic vlažné vody + 50 g másla
Recept špecle s kysaným zelím a uzeným masem připravíme takto:
Mouku prosijeme do mísy, přidáme rozšlehaná vejce a sůl. Vodu přidávame po částech a vypracujeme hladké těsto (mícháme tak dlouho, až se tvoří bubliny). Z těsta tvoříme malé "halušky", které házíme do vroucí a osolené vody. Až vyplavou na povrch, necháme ještě jednou vzkypět, scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme odkapat. Máslo rozpustíme na mírném ohni, necháme velmi mírně zhnědnout a špecle promastíme. Uzené maso uvaříme ve vodě a necháme vychladnout. Jednu cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme dozlatova. Anglickou slaninu nakrájíme na malé kostky a spolu s jednou nadrobno nakrájenou cibulí ji v hrnci osmažíme. Přidáme nakrájené kysané zelí, krátce podusíme a dochutíme pepřem. Přidáme na kostky nakrájené uvařené uzené maso a dobře promícháme. Pak přidáme uvařené špecle. Mísu na zapečení zlehka vymažeme olejem, naplníme ji špeclovo–zelnou směsí a zapečeme v předehřáté troubě asi 15 až 20 minut při 180°C.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Špecle s kysaným zelím a uzeným masem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Baklažány plněné masem   Bílé zelí s jehněčím masem a jablky   Bramborák se zelím   Bramborové pirohy s uzeným masem   Bramborové pirohy se zelím   Bramborové šišky s kysaným zelím   Bramborové špalky s uzeným masem a se zelím   Bramborové špecle s kuřecím masem   Bramborové špecle s uzeným masem   Bramborové špecle s vepřovým masem   Bramborový guláš s mletým masem   Brambory se zelím a smetanou   Brambory zapečené s masem a bílým zelím   Brambory zapečené se zelím   Celozrnné špagety s kysaným zelím a uzeným tofu   Česnekové špagety s uzeným masem   Čínské nudle s vepřovým masem   Čočka s uzeným masem   Divočák na pivě se zelím   Drštky na paprice se škvarky a uzeným masem   Dušená kapusta s uzeným masem a brambory   Dušená mrkev s uzeným tofu   Dušená mrkev s vepřovým masem   Fazole s mletým masem   Fazole s uzeným   Fazole se zelím a s pohankou   Fazolová směs se sójovým masem   Fazolový guláš s masem   Filé s kysaným zelím   Francouzské brambory s uzeným masem   Hrách zapékaný se zelím   Hrachová kaše s cibulkou a uzeným masem   Chlebový nákyp s uzeným sýrem   Chlupaté knedlíky s uzeným masem   Chlupaté knedlíky se škvarky a červeným zelím   Kachní guláš se zelím   Kapusta zapečená s masem a rýží   Kapusta zapečená s uzeným masem   Klobásníky s kysaným zelím   Koprová omáčka s hovězím masem   Kotlety se zelím   Krkovice plněná kysaným zelím   Kuřecí nákyp s kysaným zelím   Květák s vepřovým masem   Lečo s pečeným vepřovým masem   Nudle se zelím   Nudle se zelím a houbami   Opečená šunka se zelím   Ořechové špecle   Paella s kuřecím masem a mušlemi  


špecle s kysaným zelím a uzeným masem, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!