KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. května, sobota, svátek má: Valdemar


Španělský ptáček

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept španělský ptáček potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 hovězí plátky
   • slanina
   • cibule
   • vajíčko
   • tuk
   • sůl
   • nit nebo párátka
Recept španělský ptáček připravíme takto:
Plátky masa umyjeme, osušíme a nasolíme. Vajíčka uvařená natvrdo rozčtvrtíme a slaninu nakrájíme na plátky. Do středu plátku dáme plátek slaniny, na něj čtvrtku vajíčka, plátek masa zabalíme a omotáme nití nebo sepneme párátkem. Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na tuku, přidáme ptáčky, které ze všech stran rychle osmahneme, můžeme přidat na plátky nakrájenou slaninu, podlijeme vodou a dusíme, dokud maso nezměkne.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Španělský ptáček nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Španělský guláš   Španělský vepřový plátek  


španělský ptáček, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Španělský ptáček trochu jinakPavel Vlk25.06.2015 15:37
Ptáčky dělám stejně jako pí Jana Staňková, jen před vložením ptáčků na osmaženou cibulku na špeku tyto obalím na talíři v hladké mouce. Po opečení ptáčků přidám před podlitím asi 2 až 3 lžíce jemně nastrouhaného celeru. Osmahlá mouka na ptáčcích a strouhaný celer obvykle omáčku po rozmixování ponorným mixerem zahustí tak, že zahuštění jíškou nebo zátřepkou už není nutné. Celer dodá omáčce vynikající chuť.
Španělský ptáčekJana Staňková24.03.2015 23:06
Právě dnes jsem španělské ptáčky připravovala. Plátky masa naklepu,sůl, pepř a natřu hořčicí.Plním čtvrtku vařeného vejce, na nudličky nakrájím salám, slaninu, kyselou okurku. Zabalím a převážu nití tak aby se dalo dobře odmotat. V kastrolu rozpustím na kostičky slaninu a přidám nakrájenou cibuli a osmažím. Přidám ptáčky které ze všech stran osmahnu. Pustí šťávu, chvilku podusím a přidám vývar. Dusím do měkka. Hotové maso vyndám, omáčku zahustím máslovou jíškou a povařím. Omáčku ručním šlehačem rozmixuji. Z ptáčků odmotám nit a vrátím do omáčky. Přílohu rýži, houskový nebo karlovarský knedlík.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!