KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. listopadu, úterý, svátek má: Albert


Šoldra

Kategorie: speciality, velikonoční jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept šoldra potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g uzeného masa (krkovička nebo pečínka nebo šunka)
   • 250 g polohrubé mouky
   • 12 g droždí
   • 100 g tuku
   • 2 žloutky
   • 0,25 l mléka
   • sůl
Recept šoldra připravíme takto:
Uzené maso uvaříme, vykostíme a necháme vychladnout. Z ostatních přísad zaděláme tuhé těsto, které dobře propracujeme a necháme vykynout. Pak těsto vyválíme do obdélníku, pečlivě do něj zavineme maso, osolíme a dáme znovu vykynout. Šoldru potřeme žloutkem a v troubě upečeme do červena.





šoldra, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!