![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • žraločí maso • žampióny • máslo • hladká mouka • citrónová šťáva • krupice • strouhanka • 2 žloutky • sůl • olej Recept smažený žralok připravíme takto:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl. mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky. Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený žralok nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Birminghamský smažený králík Nesmažený květák Obalovaný smažený květák Pečený steak ze žraloka s omáčkou Pikantní smažený hermelín Plněný smažený hermelín Smažený bezový květ (kosmatice) Smažený celer Smažený celer s nivou Smažený hovězí řízek se sýrem Smažený huňáček Smažený chřest s rajčaty Smažený kapr Smažený kapr se sýrem Smažený kuřecí řízek Smažený lín Smažený pangasius Smažený pórek Smažený řízek z divočáka Smažený salám se sýrovou náplní Smažený srnčí řízek s omáčkou Gumberland Smažený sýr Smažený telecí brzlík Smažený telecí mozeček Smažený vepřový jazyk Smažený vepřový jazyk s česnekem Smažený vepřový řízek smažený žralok, recept, hlavní jídla |
|