KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept smažený žralok potřebujeme tyto suroviny: • žraločí maso • žampióny • máslo • hladká mouka • citrónová šťáva • krupice • strouhanka • 2 žloutky • sůl • olej Recept smažený žralok připravíme takto:
Očištěné, drobně nakrájené žampiony osolíme, dusíme na másle, pak spojíme s bešamelem (20 g másla, 20 g hl. mouky, 0,2 l mléka - rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku, kterou zalijeme vařícím se mlékem) a zakapeme citrónovou šťávou. Maso nakrájíme na menší řízky, ale silnější, nožem do nich uděláme kapsu, kterou naplníme žampiony s bešamelem a uzavřeme párátky. Lehce osolené maso obalíme v husté omáčce (0,1 l mléka, sůl, 30 g krupice, 2 žloutky - krupici rozvaříme ve slaném mléce, pak vmícháme žloutky ale již nevaříme) a ve strouhance. Smažíme na oleji. Podáváme s vařenými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Smažený žralok nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažený bezový květ (kosmatice), smažený salám se sýrovou náplní, smažený vepřový jazyk s česnekem, plněný smažený hermelín, smažený pórek, smažený chřest s rajčaty, smažený řízek z divočáka, smažený kuřecí řízek, smažený srnčí řízek s omáčkou gumberland, smažený kapr smažený žralok, recept, hlavní jídla |