KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 26. února, neděle, svátek má: Dorota


Slovácké laty

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slovácké laty potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g brambor
   • 200 g hladké mouky
   • 1 vejce
   • 2 lžíce domácího sádla
   • špetka soli
   • 150 g švestkových povidel
   • 80 g mletého máku
   • 3 lžíce moučkového cukru
Recept slovácké laty připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, pak je oloupeme a necháme je vychladnout. Vychladlé brambory nastrouháme na jemném struhadle, přidáme sůl a mouku a vypracujeme hladké těsto. Z něho vytvarujeme váleček, nakrájíme jej na plátky a z nich tvarujeme kuličky, které rozválíme na tenké placky. Ty pak opečeme z obou stran nasucho na rozpálené pánvi (jakmile se na placce tvoří puchýřky, je hotová). Hotové placky potřeme nejprve rozpuštěným sádlem, potom povidly, posypeme je mákem smíchaným s moučkovým cukrem a zavineme jako palačinky.





slovácké laty, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!