KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. května, úterý, svátek má: Vladimír


Slovácká svatební svíčková

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slovácká svatební svíčková potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg hovězího zadního masa
   • 100 g slaniny
   • 100 mrkve
   • 50 g petržele
   • 50 g celeru
   • 200 g cibule
   • 100 g citrónu
   • 0,5 dcl octa
   • 1 dl bílého vina
   • 50 g cukru
   • 2 dl mléka
   • 2,5 dcl 33% smetany
   • 100 g hladké mouky
   • sůl
   • celý pepř
   • nové koření
   • tymián
   • hořčice
   • kousek másla
   • 100 g tuku
Recept slovácká svatební svíčková připravíme takto:
Maso osolíme, potřeme hořčicí a dáme přes oc uležet do kamenného hrnce. Druhý den svaříme vodu s polovinou množství cibule nakrájené na kolečka, kořením, 2-3 plátky citrónu a octem, necháme vychladnout, přelijeme na maso do hrnce, dobře uzavřeme a necháme uležet alespoň týden v chladu. Po uplynutí této doby nakrájíme očištěnou zeleninu na plátky (1 mrkev si odložíme) a zbylou krájenou cibuli osmahneme na polovině množství tuku, přidáme trochu cukru, lžičku hořčice a osmažíme. Maso prošpikujeme 2/3 množství slaniny, opečeme na zelenině, zalijeme nálevem, přivedeme k varu a dusíme pod poklicí v troubě. Během dušení maso obracíme a podléváme nálevem. Měkké maso vyjmeme, do mléka a smetany nasypeme hladkou mouku, zakvedláme a vlijeme do vroucí šťávy. Necháme nejméně půl hodiny vařit a podle potřeby dochutíme vínem, solí a cukrem. Zbytek slaniny nakrájíme na drobné kostičky, odloženou mrkev na jemně postrouháme a spolu na kousku másla orestujeme. Orestované vložíme do přecezené a propasírované omáčky.





slovácká svatební svíčková, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!