KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. října, úterý, svátek má: Hedvika


Slivenská banica

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slivenská banica potřebujeme tyto suroviny:

   • 250g másla
   • 250g sýra
   • na těsto: 250 ml mléka + 1 vejce + 40 g másla + 1 lžička soli + 1 lžička cukru + 50 g kvasnic + mouka dle potřeby
Recept slivenská banica připravíme takto:
Do misky s oblým dnem vložíme kvasnice, přidáme cukr, sůl a kvasnice necháme rozpustit. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce, mouku dle potřeby a zamícháme do měkkého těsta, které necháme v teple vykynout. Z hotového těsta uděláme placku o tloušťce 4 mm, namažeme z části změklým tukem v silné vrstvě, posypeme sýrem, zavineme do rolky, nakrájíme na kousky šířky 3 cm, položíme na plech řezem nahoru a znovu necháme vykynout. Pak namažeme zbylým tukem a pečeme ve mírně teplé troubě.





slivenská banica, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!