Dnes je 16. ledna, sobota, svátek má: Ctirad
Slivenská banicaKategorie: předkrmyHodnocení receptu:   Na recept slivenská banica potřebujeme tyto suroviny: • 250g másla • 250g sýra • na těsto: 250 ml mléka + 1 vejce + 40 g másla + 1 lžička soli + 1 lžička cukru + 50 g kvasnic + mouka dle potřeby Recept slivenská banica připravíme takto: Do misky s oblým dnem vložíme kvasnice, přidáme cukr, sůl a kvasnice necháme rozpustit. Přidáme mléko, rozpuštěné máslo a vejce, mouku dle potřeby a zamícháme do měkkého těsta, které necháme v teple vykynout. Z hotového těsta uděláme placku o tloušťce 4 mm, namažeme z části změklým tukem v silné vrstvě, posypeme sýrem, zavineme do rolky, nakrájíme na kousky šířky 3 cm, položíme na plech řezem nahoru a znovu necháme vykynout. Pak namažeme zbylým tukem a pečeme ve mírně teplé troubě.
slivenská banica, recept, předkrmy Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!