KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 21. listopadu, úterý, svátek má: Albert


Slezské pirohy

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slezské pirohy potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 1 vejce
   • 15 dkg hrubé mouky
   • 10 dkg krupice
   • 15 dkg vepřových škvarků
   • sůl
   • česnek
   • 1 dcl oleje
Recept slezské pirohy připravíme takto:
Brambory uvaříme ve slupce, ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout. Pak je nastrouháme, přidáme vejce (část si necháme na potření a spojení okrajů pirohů), krupici, mouku a sůl a vypracujeme těsto. Do těsta přimícháme ještě třetinu nasekaných škvarků a rozetřený česnek. Těsto pak rozválíme na plát asi půl centimetru silný, ze kterého vykrajujeme čtverce. Na ně naklademe zbytek škvarků, okraje potřeme syrovým vejcem, přehneme do trojúhelníků a okraje dobře přitlačíme. Smažíme v rozpáleném oleji.





slezské pirohy, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!