KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. srpna, neděle, svátek má: Bernard


Slezská cmunda ( bramborák )

Kategorie: hlavní jídla, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slezská cmunda ( bramborák ) potřebujeme tyto suroviny:

   • brambory
   • sůl
   • koření
   • mletý kmín
   • majoránka
   • středně velká cibule
   • česnek
   • 1 vejce
   • hladká mouka
   • vařená uzená krkovička
   • kysané zelí
   • bobkový list
   • nové koření
   • kmín mletý
   • kmín celý
   • pivo
Recept slezská cmunda ( bramborák ) připravíme takto:
Brambory nastrouháme a necháme je chvilku odležet, až pustí vodu. Tu pak slejeme. Do brambor přidáme sůl, koření, mletý kmín a majoránku, nastrouhanou cibuli, prolisovaný česnek a vejce. Začneme míchat a postupně přidáváme hladkou mouku, až bude těsto tak akorát na vytváření placek. Těsto necháme ještě chvílí odpočinout (pokud ještě pustí vodu, tak ji slejeme) a mezitím si nakrájíme uzené maso na plátky. Kysané zelí propláchneme studenou vodou a dáme ho do hrnce, přidáme vodu, 1 bobkový list, 1 kuličku nového koření, trochu celého kmínu a solí a budeme vařit do měkka. Na pánvičce si rozpálíme olej, naběračkou nalejeme přiměřené množství těsta (nesmí být moc silné, aby se dala placka přeložit) a pečeme po obou stranách, pak trochu stahneme plamen, na jednu půlku placky dáme zelí, na něj položíme kousek uzeného, placku přeložíme a necháme ještě chvilku opéct, aby placka byla příjemně křupavá a zelí s masem teplé.





slezská cmunda ( bramborák ), recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!