KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. června, středa, svátek má: Lubomír


Slepice po arménsku

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepice po arménsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g slepice
   • 1 menší cibule
   • 160 g pórku
   • 12 g hladké mouky
   • 80 g másla
   • 40 g rajčatového protlaku
   • sůl
   • mletá červená paprika
   • zelená petrželka
Recept slepice po arménsku připravíme takto:
Slepici uvaříme v malém množství vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme. Ve vývaru rozmícháme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl a papriku a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo s brambory.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice po arménsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Pečená slepice   Podkarpatská slepice se zelím   Pstruh po arménsku   Slepice na divoko   Slepice na hrášku   Slepice na kari   Slepice na paprice   Zadělávaná slepice s hráškem  


slepice po arménsku, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!