![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g slepice • 1 menší cibule • 160 g pórku • 12 g hladké mouky • 80 g másla • 40 g rajčatového protlaku • sůl • mletá červená paprika • zelená petrželka Recept slepice po arménsku připravíme takto:
Slepici uvaříme v malém množství vody (nejlépe v tlakovém hrnci). Až je slepice měkká, tak ji vyjmeme z hrnce, nakrájíme na malé kousky a vývar procedíme. Pórek nakrájíme na větší kousky, osmahneme na másle, přidáme rajčatový protlak a pět minut povaříme. Ve vývaru rozmícháme mouku, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, rajčatovou šťávu s pórkem, sůl a papriku a povaříme. Do hotové omáčky vložíme nakrájené maso a ještě chvilku povaříme. Podáváme s rýží nebo s brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Slepice po arménsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Pečená slepice Podkarpatská slepice se zelím Pstruh po arménsku Slepice na divoko Slepice na hrášku Slepice na kari Slepice na paprice Zadělávaná slepice s hráškem slepice po arménsku, recept, hlavní jídla |
|