KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 17. srpna, čtvrtek, svátek má: Petra


Slepice na kari

Kategorie: hlavní jídla, drůbeží maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept slepice na kari potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce slepice
   • 40 g másla
   • 20 g oleje
   • 1 malá cibule
   • 1 jablko
   • 20 g hladké mouky
   • 1,5 dcl sladké smetany
   • vývar
   • sůl
   • kari koření
Recept slepice na kari připravíme takto:
Porce slepice osmažíme na oleji dozlatova v tlakovém hrnci a vyjmeme. Do oleje přidáme máslo a nadrobno nakrájenou cibuli, zpěníme ji, zaprášíme moukou a osmažíme. Pak přidáme osmažené maso a kari (půl až jednu lžičku - podle chuti), zalijeme 3 dcl vývaru a uzavřené dusíme asi hodinu. Měkké maso vyjmeme, přidáme jemně nastrouhané jablko, krátce povaříme, přidáme smetanu, prohřejeme a omáčku procedíme. Slepici na kari podáváme s houskovými knedlíky.





slepice na kari, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!