KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. srpna, neděle, svátek má: Bernard


Škubánky (kocmouch)

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept škubánky (kocmouch) potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg brambor
   • 150 g polohrubé mouky
   • 10 g soli
Recept škubánky (kocmouch) připravíme takto:
Brambory oloupeme, zalijeme osolenou vroucí vodou a uvaříme je skoro do měkka. Vodu scedíme do hrnku, brambory rozšťoucháme, upěchujeme a obrácenou vařečkou uděláme do nich otvory až ke dnu. Do těchto otvorů nasypeme mouku a nalijeme na ni asi polovinu horké zcezené vody. Nádobu přikryjeme a mouku necháme v bramborách dobře propařit. Vodu, která se nevsákne, slijeme, těsto vařečkou dobře propracujeme, až je husté a zcela bez kousků. Dle chuti osolíme. Podáváme jako přílohu k masu nebo vařené či dušené zelenině. Můžeme též podávat samotné posypané mákem a pocukrované.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Škubánky (kocmouch) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Jáhlové škubánky   Kukuřičné škubánky se škvarky   Opečené škubánky   Rychlé bramborové škubánky   Škubánky z pohankové mouky  


škubánky (kocmouch), recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!