Recept
sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou připravíme takto:
Nakrájená rajčata, mrkev, celer a cibuli podusíme na oleji spolu s nasekanými bylinkami. Omáčku asi za půl hodiny prolisujeme, osolíme, opepříme, osladíme a dusíme bez pokličky do hustoty omáčky. Rýži uvaříme velmi doměkka, promícháme ji se sýrem, vajíčkem a solí a necháme vychladnout. Ze studené směsi uděláme na desce posypané strouhankou malé placky, na ně dáme nádivku, utvoříme z nich knedlíčky, obalíme ve strouhance a smažíme v oleji ze všech stran. Podáváme s rajčatovou omáčkou. Náplň připravíme tak, že jemně nastrouhaný sýr promícháme s nakrájeným salámem, pepřem, solí a s 2 lžícemi rajčatové omáčky, kterou jsme uvařili.