KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 15. prosince, pátek, svátek má: Radana a Radan


Severočeské klobásy

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept severočeské klobásy potřebujeme tyto suroviny:

   • 5,5 kg libového vepřového masa
   • 4 kg tučného vepřového masa
   • 0,5 l vody
   • 200 g soli
   • 15 g mletého pepře
   • 15 g třeného česneku
Recept severočeské klobásy připravíme takto:
Veškeré maso pečlivě zbavíme všech blan a šlach. Libové maso z kýty a plece i tučné z bůčku, krkovičky či ramínka bez kosti nakrájíme na zhruba 5 cm velké kostky. Pak obě masa odděleně umeleme přes síto s otvory o průměru 5 mm. Ve větší nádobě promísíme umleté libové maso s kořením, solí a pitnou vodou. Pak vmícháme mleté tučné maso tak, aby zůstalo ve směsi trochu znatelné. Směs plníme do tenkých vepřových střívek. Kousky 10 až 15 dkg obalujeme v lístkovém těstě, na plechu potřeme vajíčkem a upečeme v dobře vyhřáté troubě. Podávám teplé nebo studené.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Severočeské klobásy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bavorské klobásy v listovém těstíčku   Klobásy v listovém těstíčku  


severočeské klobásy, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!