Dnes je 24. ledna, neděle, svátek má: Milena
Selská hovězí polévkaKategorie: polévky, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept selská hovězí polévka potřebujeme tyto suroviny: • 1 kg hovězích kostí • 0,5 kg hovězího masa • 2 vejce • 250 g mouky • 1 cibule • sůl • pepř • 1 citrón • 1 lžíce rajčatového protlaku • 2 lžíce oleje Recept selská hovězí polévka připravíme takto: Kosti vložíme do studené vody, přidáme rajčatový protlak a přivedeme k varu. Hovězí maso umeleme, smícháme s nakrájenou cibulí a dochutíme solí a pepřem. Z mouky, vajec a vody vypracujeme těsto, vyválíme a vykrajujeme malé čtverce (cca 4x4 cm), které naplníme mletým masem a zavineme. Rolky osmahneme na oleji, vložíme do vývaru a vaříme asi 15 minut. Z 1 lžíce mouky a 2 lžic oleje připravíme jíšku, vmícháme ji do polévky a necháme přejít varem. Hotovou polévku pokapeme citrónovou šťávou a podle chuti dosolíme. Ihned podáváme.
selská hovězí polévka, recept, polévky Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!