![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice ![]() • 1 zajíc • 1/2 kg vepřového bůčku • 100 g housky • 60 g másla • 30 g cibule • pepř • sůl • šťáva a strouhaná kůra z poloviny citronu • 5 g kaparů • 100 g slaniny • 2 vejce • 80 g strouhanky • 1 bílek • 50 ml červeného vína Recept sekaný zajíc připravíme takto:
Zajíce zbavíme kůží, nakrájíme a spolu s bůčkem a vodou navlhčenou houskou umeleme. Pak přidáme osmaženou cibulku, pepř, sůl, citronovou kůru i šťávu, nasekané kapary, na kostičky nakrájenou slaninu, vejce a podle potřeby zahustíme strouhankou. Z této vypracované hmoty si uděláme šišku, obalíme ji ve strouhance, potřeme bílkem, ozdobíme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme péct na rozpálené máslo přibližně hodinu. Při pečení šišku podléváme vodou nebo vývarem a hotovou ji zalijeme červeným vínem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Sekaný zajíc nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Králičí sekaný řízek Pečený zajíc na cibuli Sekaný řízek se sýrem Sekaný vepřový řízek Zadělávaný zajíc Zadělávaný zajíc s černou omáčkou Zajíc na paprice Zajíc na slanině Zajíc na žampionech Zajíc pečený na cibuli Zajíc se smetanovou omáčkou sekaný zajíc, recept, hlavní jídla |
|