Segedínský gulášKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept segedínský guláš potřebujeme tyto suroviny: • 600 g vepřové plece • cibule • tuk • mletá paprika • voda • sůl • kmín • 400 g kysaného zeli • hladká mouka • půl kelímku smetany Recept segedínský guláš připravíme takto: Maso nakrájíme na kostky. Cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a zalijeme vodou. Do tohoto základu vložíme maso, osolíme, okořeníme a pod poklicí dusíme do poloměkka. Pak přidáme pokrájené kysané zelí a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme zásmažkou připravenou ze zbylého tuku a mouky, promícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dosolíme a krátce povaříme. Segedínský guláš podáváme s houskovým nebo bramborovým knedlíkem.
segedínský guláš, recept, hlavní jídla |
|