KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. února, pátek, svátek má: Matěj


Savojská polévka

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept savojská polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,1 l vývaru
   • 500 ml mléka
   • 200 g bílé ředkve
   • 200 g brambor
   • 150 g mrkve
   • 150 g celeru
   • 1 cibule
   • 200 g pórku
   • 60 g másla
   • sůl
   • mletý černý pepř
   • půl francouzské bagety
   • 80 g tučného sýra (madeland
   • ementál)
   • petrželka na ozdobu
Recept savojská polévka připravíme takto:
Zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme nadrobno. Ve větším hrnci rozehřejeme máslo a necháme na něm zesklovatět cibuli. Pak přisypeme zbylou zeleninu a společně vše orestujeme. Přilijeme osolený vývar a zeleninu uvaříme téměř doměkka. Pak přidáme mléko, sůl, pepř a dovaříme doměkka. Bagetu nakrájenou na plátky rozložíme na plech, poklademe kousky sýra a zapečeme v troubě. Podáváme s krutony se sýrem a zdobíme petrželkou.





savojská polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!