KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. října, čtvrtek, svátek má: Michaela


Salašské bryndzové pirohy

Kategorie: hlavní jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept salašské bryndzové pirohy potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g mouky
   • 6 g soli
   • 1/2 vejce
   • voda
   • na nádivku: 450 g brambor + 210 g brynzy + 8 g soli
Recept salašské bryndzové pirohy připravíme takto:
Náplň připravíme tak, že uvařené brambory rozmačkáme, přidáme sůl, brynzu a důkladně promícháme. Z mouky, soli, vajec a vody vypracujeme tužší těsto. Těsto rozdělíme na stejné bochánky. Bochánky rozválíme na tenčí kulatý plát. Z plátu sklenicí vykrajujeme kolečka, na které dáme bramborovou nádivku ve tvaru kuličky. Vykrajované těsto ve tvaru kolečka přeložíme přes náplň na polovinu, okraje vzniklého půlměsíčky silně zatlačíme (slepujeme) prsty. Takto připravené pirohy vložíme do mírně osolené vroucí vody, občas zlehka promícháme. Uvařené pirohy vybíráme sítkem, opláchneme pod tekoucí vodou a necháme okapat. Salašské brynzové pirohy podáváme polité rozpuštěným máslem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Salašské bryndzové pirohy nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bramborové pirohy s uzeným masem   Bramborové pirohy se zelím   Ruské pirohy   Spišské pirohy  


salašské bryndzové pirohy, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!