KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 28. dubna, pátek, svátek má: Vlastislav


Rýžový nákyp s Lučinou

Kategorie: sladkosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept rýžový nákyp s lučinou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 sáčky parboiled rýže
   • 200g Lučiny
   • 2 vejce
   • 8 půlek kompotované broskve
   • 80 g másla
   • 100 g práškového cukru
Recept rýžový nákyp s lučinou připravíme takto:
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a necháme vychladnout. Zapékací misku vymažeme kouskem másla. Zbylé máslo utřeme dohladka s cukrem, přidáme Lučinu a žloutky z vajec a smícháme s rýží. Polovinu směsi vložíme do zapékací misky, poklademe ji plátky broskví a překryjeme druhou polovinou směsi. Dáme do předehřáté trouby a pečeme při 170°C asi 40 minut. Mezitím ze zbylých bílků ušleháme sníh, který těsně před dopečením navršíme na rýžovou směs a necháme v troubě zezlátnout. Podáváme jako dezert nebo i jako hlavní chod.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Rýžový nákyp s Lučinou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Dýňový nákyp   Jablečný nákyp s banány   Jáhlový nákyp s jahodami   Krupicový nákyp   Makový nákyp   Nákyp s banány   Rýžový koláč   Rýžový pudink s ovocem   Thajský rýžový pudink  


rýžový nákyp s lučinou, recept, sladkosti


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!