KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 24. července, pondělí, svátek má: Kristýna


Růžičková polévka

Kategorie: polévky, zeleninová a bezmasá jídla

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept růžičková polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g růžičkové kapusty
   • 4 plátky anglické slaniny
   • 1 malá cibule
   • 250 g brambor
   • 1 mrkev
   • 30 g másla
   • 750 ml zeleninového vývaru
   • 1-2 lžíce světlé hotové jíšky
   • 1-2 stroužky česneku
   • majoránka
   • sůl
   • pepř
Recept růžičková polévka připravíme takto:
Na másle necháme zpěnit nadrobno nakrájenou cibuli a mrkev. Přidáme očištěnou kapustu (větší kapustičky překrájíme na poloviny nebo čtvrtiny), na kostičky nakrájené brambory a vše zalijeme vývarem. Polévku osolíme, opepříme a zvolna vaříme, až je zelenina měkká (cca 15 - 20 minut). Nakonec ji zahustíme jíškou, dochutíme utřeným česnekem a majoránkou. Porce polévky podáváme posypané opečenou slaninou.





růžičková polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!