KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 13. prosince, středa, svátek má: Lucie


Roštěná po staročesku

Kategorie: minutky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roštěná po staročesku potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 plátky hovězího masa
   • 100 g tuku
   • 200 g uzeného masa
   • 50 g uzené slaniny
   • 1 cibule
   • 4 rajčata
   • 2 lžičky hořčice
   • 40 g nastrouhaného křenu
   • sůl
   • mletá paprika
   • česnek
Recept roštěná po staročesku připravíme takto:
Roštěnky naklepeme, na okrajích nakrojíme, po obou stranách osolíme, opepříme a po jedné straně potřeme hořčicí promíchanou s nastrouhaným křenem. Do středu každé roštěnky (na hořčici) položíme na nudličky nakrájené uzené maso nebo klobásu, zabalíme a spojíme jehlou na závitky. Ty svrchu ještě potřeme česnekem utřeným se špetkou solí. Cibuli nakrájíme na kostičky, zpěníme na tuku a vložíme na ni roštěnky, které opečeme, zaprášíme mletou paprikou a za mírného podlévání je dusíme doměkka. Před dodušením přidáme do šťávy slaninu, kterou jsme předem mírně rozpustili na pánvičce, a dále na dílky nakrájená, oloupaná rajčata, která pak použijeme na ozdobení roštěnek. Podáváme s vařenými brambory a přeléváme necezenou šťávou, v níž se roštěnky připravovaly.





roštěná po staročesku, recept, minutky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!