KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. srpna, sobota, svátek má: Ludvík


Roláda z vepřového masa

Kategorie: předkrmy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept roláda z vepřového masa potřebujeme tyto suroviny:

   • na palačinky: 2 vejce + 1 lžíce hladké mouky + 2 lžíce máčeného škrobu + špetka soli + voda + 2 lžíce oleje
   • na náplň: 400 g mletého vepřového masa + 100 g slaniny + 100 g jater + 100 g šunky + 2 vejce + špetka soli + 2 lžičky mletého muškátového oříšku + 1 lžička mletého koření kari + 2 lžičky mletého pepře + špetka Glutasolu
   • 1 hlávkový salát na ozdobu
Recept roláda z vepřového masa připravíme takto:
Z hladké mouky, vajec, škrobu a vody umícháme řídké těstíčko. Na větší pánvi rozpustíme olej a z těstíčka upečeme 2 až 3 velmi slabé palačinky. Opékáme je mírně jen po jedné straně a neotáčíme je. Po upečení je necháme vychladnout. Mezitím si uděláme náplň. Umleté vepřové maso vložíme do mísy, přidáme vejce, sůl, mletý pepř, mletý muškátový oříšek, mleté koření kari a Glutasol. Dobře promícháme a po částech rozetřeme na opečenou stranu připravených palačinek, přidáme na delší nudle rozkrájenou šunku, slaninu a uvařená játra. Potom palačinky pevně srolujeme a položíme do utěrky, zavineme a utěrku patřičně utáhneme. Dáme na pařák do hrnce a vaříme v páře podle velikosti rolády 60 až 80 minut. Po uvaření roládu vyjmeme a necháme vystydnout. Před podáváním krájíme na jednotlivé plátky a zdobíme hlávkovým salátem.





roláda z vepřového masa, recept, předkrmy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!