![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 17. ledna, neděle, svátek má: Drahoslav ![]() • 200 g rýže • 200 ml vína • půlkaa cibule • 30 g eidamu • 30 g plísňového sýra • 30 g Nivy • 30 g parmezánu • olej • 1 kostka bujónu • 150 ml mléka Recept rizoto quattro formaggi připravíme takto:
Na pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme rýži a za stálého míchání osmahneme, dokud není průsvitná. Potom zalijeme vínem, necháme ho odpařit, přilijeme teplý vývar a rýži uvaříme do měkka. Podle potřeby přiléváme teplý vývar (rýže musí být stále pod hladinou vývaru a stále musí jemně vřít). Přilijeme mléko a zahřejeme. Následně do rýže přidáme všechny sýry (kromě parmezánu) nakrájené na malé kostičky a na malém ohni mícháme, dokud se nerozpustí. Rizoto musí být řídké až kašovité. Je-li příliš husté a lepkavé, přidáme mléko. Těsně před podáváním přimícháme nastrouhaný parmezán. Podle chuti servírujeme posypané suchými nebo čerstvými lístky petrželky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rizoto quattro formaggi nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánové rizoto po orientálsku Chřestové rizoto s tyrolským špekem Zapečené brambory Quattro formaggi rizoto quattro formaggi, recept, speciality |
|