KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. srpna, úterý, svátek má: Bohuslav


Řezy ze svíčkové s husími játry

Kategorie: speciality, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept řezy ze svíčkové s husími játry potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g svíčkové
   • 80 g husích jater
   • 2 lžíce oleje
   • 40 g másla
   • rovná lžíce hladké mouky
   • 2 lžíce červeného vína
   • 2 lžíce kečupu
   • 1,5 dl vývaru z kostí
   • petrželka
   • pepř
   • sůl
Recept řezy ze svíčkové s husími játry připravíme takto:
Na plátky nakrájená husí játra osmahneme na polovině množství másla, pak přidáme kečup, víno krátce podusíme a osolíme. Z odblaněné svíčkové nakrájíme osm plátků, jemně je naklepeme, osolíme, opepříme, pokapeme olejem a necháme chvilku odležet. Pak je prudce opečeme na oleji po obou stranách tak, aby byly uvnitř růžové a vyjmeme je. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo a mouku, osmahneme, zalijeme vývarem a povaříme, až se odděluje tuk. Řezy poklademe horkou játrovou směsí, ozdobíme petrželkou, podlijeme šťávou a podáváme s opékanými brambory.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Řezy ze svíčkové s husími játry nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Srnčí kýta s kuřecími játry  


řezy ze svíčkové s husími játry, recept, speciality


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!