KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept řecká velikonoční buchta potřebujeme tyto suroviny: • 60 g droždí • 125 ml vlažného mléka • 100 g cukru • 1 kg polohrubé mouky • špetka soli • nastrouhaná kůra z 1 pomeranče • 250 ml vlažné vody • 200 g sezamových semínek • 5 vajec uvařených natvrdo a obarvených na červeno • 1 bílek • olej • sezamová semínka Recept řecká velikonoční buchta připravíme takto:
Droždí smícháme s mlékem, cukrem a necháme 10 minut kynout. Přidáme 125 g prosáté mouky, přikryjeme a necháme na teplém místě kynout do druhého dne. Kvásek smícháme s ostatní moukou, přidáme sůl, pomerančovou kůru, vodu a mícháme nejméně 10 minut. Dvě třetiny vyválíme na dlouhý hladký 5 cm silný pecen a položíme na plech (plech předtím vymažeme olejem a hustě posypeme sezamovými semínky). Ze zbylého těsta vyválíme 2 tenké proužky, dlouhé jako pecen. Obalíme je sezamovými semínky, obložíme jimi pecen a přitlačením spojíme. Vejce vmáčkneme kolmo do pecnu, pecen potřeme žloutkem, posypeme sezamovými semínky, přikryjeme a necháme 3 hodiny kynout. Troubu vyhřejeme na 200°C a pečeme 50 minut. V naší kuchařce bylo kromě receptu Řecká velikonoční buchta nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční zajíček, velikonoční rozinkový koláč, mechová buchta, šťouchaná buchta, jablková buchta, velikonoční vajíčka, rebarborová buchta, staročeský velikonoční bochánek, velikonoční koláče, velikonoční uzlíky řecká velikonoční buchta, recept, sladkosti |