![]() ![]() KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Dnes je 18. února, pondělí, svátek má: Gizela ![]() • 1 kg polohrubé mouky • 4 dcl mléka • 60 g droždí • 6 žloutků • 250 g práškového cukru • 250 g másla • 200 g rozinek • 200 g mandlí • 2 dcl rumu • špetka badyánu • 1 lžička roztlučených švestkových jadérek (nebo hořkých mandlí) • 1 lžička soli • 1 lžička citrónové kůry • máslo na potření • práškový cukr na posypání Recept ratibořické velikonoční bochánky připravíme takto:
Rozinky namočíme předem na několik dnů do rumu. Z droždí, části mléka, cukru a mouky připravíme kvásek. Máslo utřeme s cukrem, přidáme žloutky, kvásek, mouku se solí, okapané rozinky, umletá švestková jádra, pokrájené oloupané mandle sladké, badyán a citrónovou kůru. Z vypracovaného těsta uděláme 10 bochánků, které v troubě upečeme. Ještě horké je potřeme máslem a obalíme v cukru. V naší kuchařce bylo kromě receptu Ratibořické velikonoční bochánky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Banánový velikonoční beránek Čokoládové velikonoční hnízdo Dietní velikonoční beránek Dvoubarevný velikonoční beránek Mandlové bochánky Ořechový dort s velikonočními vajíčky Plněná velikonoční vejce Řecká velikonoční buchta Řecké velikonoční sušenky Staročeský velikonoční bochánek Tradiční velikonoční beránek Velikonoční bábovka Velikonoční beránek Velikonoční beránek piškotový Velikonoční beránek s ořechy Velikonoční beránek z pomazánkového másla Velikonoční beránek z tvarohového těsta Velikonoční beránek ze šlehačkového těsta Velikonoční bílkový beránek Velikonoční celta Velikonoční čokoládové lanýže Velikonoční jidáš Velikonoční karotkový beránek Velikonoční koláče Velikonoční mazanec Velikonoční pirožky Velikonoční ptáčata Velikonoční rozinkový koláč Velikonoční uzlíky Velikonoční vajíčka Velikonoční věnec Velikonoční zajíček ratibořické velikonoční bochánky, recept, sladkosti |
|