![]() ![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 175 g pšeničné mouky • 250 ml mléka • 2 vejce • 1 žloutek • 125 ml vody • špetka soli • máslo Recept rakouské palačinky připravíme takto:
Do misky dáme mouku. Do středu vytlačíme díru, přidáme špetku soli, vejce, žloutek, mléko a vodu a vypracujeme hladké těsto. Necháme 20 minut stát, potom ještě promícháme. Na teflonové pánvi rozpustíme 1 lžíci másla na každou palačinku, přidáme po malé naběračce těsta a při slabé teplotě pečeme palačinku po obou stranách 3 až 4 minuty. Potřeme džemem, srolujeme a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Rakouské palačinky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: Asijské palačinky Jablečné palačinky s tvarohem Medové palačinky Palačinky Palačinky plněné špenátem Palačinky s čokoládou Palačinky s mletým masem Palačinky s povidly a zakysanou smetanou Palačinky s tvarohovou náplní Palačinky se zeleninou a krevetami Palačinky se žloutkovým krémem Palačinky ve sněhové závěji Palačinky z tvarohového těsta Rafinované palačinky Smažené palačinky s jehnečím masem Staročeské palačinky s drůbežími játry Sýrové palačinky se šunkou Špenátové palačinky rakouské palačinky, recept, předkrmy |
|