KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 20. února, pondělí, svátek má: Oldřich


Pstruh na tokajském víně

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pstruh na tokajském víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 pstruhy
   • 1 citrón
   • 750 ml tokajského vína
   • 1 lžíče másla
   • sůl
   • 1 bobkový list
   • tymián
   • rozmarýn
   • pomleté hřebíčky
   • muškátový květ
   • šafrán
   • kopr
   • půl lžičky škrobové moučky
   • trocha sladké smetany
Recept pstruh na tokajském víně připravíme takto:
Pstruhy očistíme, v páteřní části nařežeme, pokapeme citrónovou šťávou, vložíme je do hrnce, zalijeme vínem, přidáme bylinky a koření a na nejmenším ohni necháme v nálevu 20 minut. Ryby pak vyndáme, zakryjeme alobalem a uchováme v teple. Vývar propasírujeme přes sítko, chvíli povaříme, pak zahustíme škrobovou moučkou a zjemníme smetanou a máslem. Pstruhy podáváme přelité omáčkou a ozdobené koprem.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh na tokajském víně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bedly na víně   Čočka na víně   Drůbeží játra na víně   Dušená koroptev na víně   Dušená krůta na víně   Dušené hovězí na víně   Hovězí guláš na víně   Hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré   Hovězí na česneku a víně   Hovězí na víně s brusinkami   Hovězí nudličky na víně   Hovězí plec na červeném víně   Hovězí ragú na víně se žampiony   Jelení ragú na červeném víně   Jelení steak na červeném víně   Kachna na víně   Kapr na víně se šunkou   Karbanátky dušené na víně   Kohout na víně   Králičí játra na víně   Králík na česneku a víně   Kuře na víně   Kuře se žampiony na víně   Kuřecí plátky na víně   Kuřecí prsa na červeném víně   Kuřecí prsa na víně s česnekem   Maso dvou barev na víně   Medový grilovaný pstruh   Mleté medailonky na víně   Pečený candát na víně se smetanou   Pečený králík na víně   Pečený pstruh s mandlemi   Pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem   Pikantní pstruh   Plněný pstruh   Pstruh na grilu   Pstruh na grilu II   Pstruh na houbách   Pstruh na hřibech   Pstruh na mandlích   Pstruh na másle   Pstruh na másle a víně   Pstruh na modro   Pstruh na roštu   Pstruh na rozmarýnu   Pstruh na sardeli   Pstruh na slanině   Pstruh na slanině II   Pstruh na smetaně   Pstruh na šalvěji  


pstruh na tokajském víně, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!