Provensálský králík na vejcíchKategorie: hlavní jídla, králičí masoHodnocení receptu:   Na recept provensálský králík na vejcích potřebujeme tyto suroviny: • 4 králíčí stehna • 1 kg brambor • 4 mrkve • 2 cibule • česnek • sůl • 2 lžičky provensálských bylinek • máslo • 6 uvařených vajec Recept provensálský králík na vejcích připravíme takto: Stehna osolíme, okořeníme, zprudka opečeme a přendáme do pekáče. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, česnek, špalíčky mrkve a máslo, podlijeme vodou a přikryté pečeme asi 40 minut. Pak přidáme brambory nakrájené na poloviny a pečeme přikryté ještě asi 20 minut. Pak odkryjeme a pečeme, dokud stehna nezezlátnou a brambory nebudou mít křupavou kůrčičku. Vařená vejce nakrájená na poloviny vhodíme do pekáče asi 10 minut před podáváním.
provensálský králík na vejcích, recept, hlavní jídla |
|