KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 19. listopadu, neděle, svátek má: Alžběta


Prokládaná krkovička

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept prokládaná krkovička potřebujeme tyto suroviny:

   • 2 kg vepřové krkovice
   • 2 lžíce rostlinného oleje
   • 1 lžička pepře
   • 10 silnějších (cca 2 mm) plátků uzeného masa
   • 10 silnějších (cca 2 mm) plátků sýra
   • 150 g čerstvých žampiónů
   • na marinádu: 4 lžíce bílého vína + 2 lžíce citrónové šťávy + 3 lžíce plnotučné hořčice + 1 lžíce včelího medu + 2 lžíce rostlinného oleje + 2 lžíce rostlinného oleje
   • alobal
Recept prokládaná krkovička připravíme takto:
Připravíme marinádu smícháním citronové šťávy, bílého vína, hořčice, medu, oleje a soli. Maso desetkrát příčně nařízneme tak, jako bychom jej krájeli na 1,5 cm silné plátky, ale nedokrojíme až do konce. Pak jej potřeme marinádou (i na plochách vzniklých řezem), opepříme podle chuti, zabalíme do potravinové fólie a necháme v lednici alespoň 24 hodin odležet v chladu. Pak vložíme do každého řezu v mase plátek uzeného masa, plátek sýra a několik silnějších plátků žampionů, maso pomažeme olejem, řádně zabalíme do alobalu (aby během pečení nevytekla šťáva) a pečeme v troubě předehřáté na 200°C asi 2 hodiny. Před koncem pečení alobal otevřeme a maso 20 minut dopečeme odkryté.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Prokládaná krkovička nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Krkovička na cibuli   Krkovička na hořčici   Krkovička s jablky a cibulí   Pečená krkovička   Pečená krkovička s rozmarýnem   Pivařská krkovička   Uzená krkovička v bramboráku   Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou  


prokládaná krkovička, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!