KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 23. října, pondělí, svátek má: Teodor


Přírodní švestková povidla

Kategorie: kompoty, marmelády

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept přírodní švestková povidla potřebujeme tyto suroviny:

   • švestky
   • podle potřeby (zralosti švestek) troška cukru
Recept přírodní švestková povidla připravíme takto:
Vypeckované švestky dáme do většího hrnce, podlijeme troškou vody (max. 0,5 dcl) a za stálého míchání vaříme na prudším ohni. Až švestky pustí vodu, stáhneme na malý oheň a za stálého míchání vaříme několik hodin. Švestky by měly při vaření jemně probublávat, ne prskat. Po několika hodinách (3-5) by se měla voda odpařit a povidla by měly začít tmavnout a jakoby se připalovat. Vaříme povidla tak dlouho, až jsou hodně tmavé barvy, leské a začnou držet při sobě. Konzistence by měla být taková, že by měly po nabrání a převrácení vařečky držet. Čím lépe budou odpařená, tím déle vydrží. Ještě horké dáváme pouze do čistých vyvařených sklenic.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Přírodní švestková povidla nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Bezinková povidla   Bezinková povidla II   Dýňová povidla   Jablková povidla   Staročeská švestková povidla   Švestková čokoláda   Švestková marmeláda   Švestková povidla   Trnková povidla   Třešňová povidla  


přírodní švestková povidla, recept, kompoty, marmelády


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!