KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 18. srpna, pátek, svátek má: Helena


Přerovské zelňáky

Kategorie: přílohy

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept přerovské zelňáky potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g syrových oloupaných brambor
   • 500 g kysaného zelí
   • 200 g klobásy
   • 2 vejce
   • 1 lžíce grilovacího koření
   • sůl
   • mletý pepř
   • česnek dle chuti
   • 5 - 7 lžic hladké mouky
   • asi 100 ml mléka
   • sádlo na smažení
Recept přerovské zelňáky připravíme takto:
Kysané zelí scedíme, necháme okapat a překrájíme na drobnější kousky. Brambory nastrouháme nahrubo a smícháme se zelím. Přidáme na kostičky pokrájenou klobásu, vejce, sůl, koření, prolisovaný česnek a promícháme. Nakonec přidáme trochu mléka a podle potřeby zahustíme moukou. Z těsta tvoříme menší placky a na rozpáleném sádle smažíme z obou stran dozlatova.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Přerovské zelňáky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Staročeské zelňáky  


přerovské zelňáky, recept, přílohy


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!