Dnes je 15. ledna, pátek, svátek má: Alice
Pražská hovězí pečeněKategorie: hlavní jídla, hovězí masoHodnocení receptu:   Na recept pražská hovězí pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 500 g zadního hovězího masa • 50 g šunky • 1 cibule • 1 vejce • 70 g Hery • 2 lžíce sterilovaného hrášku • sůl • 1 lžíce hladké mouky Recept pražská hovězí pečeně připravíme takto: Maso lehce naklepeme a dlouhým špičatým nožem vyřízneme uvnitř otvor. Šunku nakrájíme na kostičky, lehce osmahneme na části tuku, přidáme vejce a mícháme na malém ohni, až se srazí v řidší nádivku. Potom osolíme, vmícháme hrášek a směsí naplníme maso. Otvor pevně uzavřeme jehlou na masové závitky a maso osolíme. Na části tuku zpěníme drobně pokrájenou cibuli, přidáme maso, rychle opečeme po všech stranách, podlijeme trochou vody a pečeme do změknutí. Při pečení maso přeléváme šťávou a podléváme horkou vodou. Ke konci pečení šťávu zahustíme světlou jíškou ze zbylého tuku a z mouky a dobře ji rozmícháme.
pražská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla Zatím nebyl přidán žádný příspěvek. |
|
©2021 CBMonitor.cz Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!