KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 22. února, středa, svátek má: Petr


Pražská černá polévka

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept pražská černá polévka potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g hovězího masa na polévku
   • 200 g uzeného boku
   • 400 g kuřecího skeletu
   • 200 g růžičkové kapusty
   • 300 g mrkve
   • 100 g kořenové petržele
   • 250 g celeru
   • 100 g cibule
   • 100 g másla
   • 100 g slaniny
   • 150 g cukru
   • sůl
   • případně muškátový květ
Recept pražská černá polévka připravíme takto:
Z hovězího masa, uzeného bůčku a kuřecího skeletu připravíme silný vývar, který přecedíme. Zeleninu očistíme, omyjeme, nakrájíme na menší kousky a na rozškvařené slanině a másle ji orestujeme do tmavohněda, přidáme k vývaru a vaříme asi 45 minut. Měkkou zeleninu přes síto propasírujeme a vrátíme do vývaru. Dvě třetiny cukru necháme zkaramelizovat, přidáme zbytek, vložíme do polévky, promícháme a provaříme. Na závěr dosolíme a podle chuti okořeníme muškátovým květem. Polévku podáváme s osmaženou houskou.



V naší kuchařce bylo kromě receptu Pražská černá polévka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Černá cibulačka   Černá polévka  


pražská černá polévka, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!