KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 29. dubna, sobota, svátek má: Robert


Potage Parmentier

Kategorie: polévky

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept potage parmentier potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 brambory
   • 2 pórky (bílá část)
   • půl cibule
   • 1 l kuřecího vývaru
   • 2 dcl mléka
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžíce másla
   • smetana 35%
   • 2 žloutky
   • sůl
   • pepř
   • čerstvá pažitka
Recept potage parmentier připravíme takto:
Pórek očistíme, podélně rozkrojíme a nakrájíme nadrobno. Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Na másle s olejem osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme pórek, podlijeme vývarem a podusíme. Pak přidáme brambory, přilijeme zbylý vývar a vaříme 20 minut. Dochutíme solí a pepřem. Zeleninu rozmixujeme, přidáme mléko, zašleháme žloutky a vývarem naředíme na krém. Posypeme jemně nasekanými bylinkami. Podáváme se smetanou a s bílým toustovým chlebem osmahnutým na másle.





potage parmentier, recept, polévky


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!