KUCHAŘSKÉ RECEPTY





DALŠÍ KATEGORIE

Dnes je 27. května, sobota, svátek má: Valdemar


Polský bigos

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept polský bigos potřebujeme tyto suroviny:

   • 200 g uzeného bůčku
   • 200 g vepřového masa
   • 2 - 3 dobré klobásy
   • 500 g kysaného bílého zelí
   • 500 g čerstvého bílého zelí
   • 50 g sušených hub
   • 3 cibule
   • 280 g rajského protlaku
   • sádlo
   • sůl
   • pepř celý i mletý
   • cukr
   • bobkový list
   • nové koření
Recept polský bigos připravíme takto:
Do jednoho hrnce dáme kysané zelí, uzené maso, bobkový list a nové koření, zalijeme vodou a dusíme asi 1 hodinu. Do druhého hrnce dáme dusit nakrouhané čerstvé zelí se sušenými houbami na 30 - 40 minut. Mezitím na pánvi na sádle usmažíme dozlatova na vetší kousky nakrájené cibule, vložíme na kousky nakrájené vepřové maso, osolíme a opepříme, podlijeme trochou vody a smažíme cca 15 min, přidáme na kolečka nakrájenou klobásu a ještě smažíme dalších 15 min. Z hrnce vyndáme dušené uzené maso a po vychladnutí ho nakrájíme na kostičky. Když máme vše hotové, vše smícháme do jednoho hrnce, přidáme rajský protlak, dle chuti přidáme sůl, mletý pepř a cukr a společně ještě dusíme asi 2 hodiny (musí se vypařit skoro všechna voda).



V naší kuchařce bylo kromě receptu Polský bigos nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

Makarony na neapolský způsob   Polský guláš  


polský bigos, recept, hlavní jídla


DISKUSE:
Zatím nebyl přidán žádný příspěvek.
©2017 CBMonitor.cz     Jakékoliv šíření obsahu webu nebo jakékoliv jeho části bez písemného souhlasu majitele a provozovatele webu není dovoleno!